Projektkontor

Protans projektkontor er skabt for at gøre det muligt for arkitekter, beregnere og entreprenører at få direkte adgang til Protans rigdom af erfaring og viden.

Ved at kombinere mere end 40 års tagdækningserfaring med det nyeste inden for CAD-teknologier, fleksible produktionsteknikker og stærke partnerskaber inden for tagdækningsindustrien kan Protan tilbyde:

  • Membranoptimering gennem tilpasning af systemløsningen til individuelle tage. Protans unikke produktionsteknikker tillader produktion af store præfabrikerede duge, som skaber mulighed for hurtigere dækning af tagfladen med mindre arbejde på stedet. De samme produktionsteknikker gør det også muligt at fremstille tagsystemer efter mål, således at membranen bliver skræddersyet til de enkelte tage med deraf følgende mindre arbejde og materialespild.
  • Vindbelastningsberegninger efter den seneste europæiske standard EN1991-1-4. Ved at kombinere forskellige membransystemer og godkendte befæstigelseselementer kan de optimale produkter vælges.
  • Koniske isoleringsplaner kan designes til de krævede U-værdier og brandkrav med brug af forskellige producenters produkter.
  • Europæiske standarder og nationale bygningsreglementer (f.eks. TEK 10) følges for at sikre, at tagsystemet konstrueres korrekt.
  • En fuldt designet tagdækningskonstruktion fra dampspærre og isolering til membran, befæstigelseselementer og detaljer.

Projektkontoret kan tilbyde disse tjenesteydelser med brug af Protans unikke og tilpassede værktøjer:

 

ProPlan

ProPlan er centreret om et unik softwareværktøj, som er udviklet af Protan til at opfylde de aktuelle krav til miljø og arbejdsmiljø.  ProPlan gør det muligt at specificere membranlayoutet med det nøjagtige antal af ruller og beslag. Værktøjet gør det nemt at sammenligne forskellige Protan tagsystemer, for eksempel store præfabrikerede duge eller ruller fremstillet efter mål.

Derudover gør ProPlan det muligt at beregne koniske isoleringsplaner med brug af forskellige producenters produkter til optimering af designet, så det opfylder de ønskede U-værdier og grundlæggende brandkrav.

Når taget er designet, gør ProPlan det muligt for konstruktøren at se en 3D-visualisering af den foreslåede konstruktion (dampspærre, isolering, membran og befæstigelseselementer).  Denne visualisering overføres derefter til en detaljeret specifikation med tilbud og efterfølgende detaljer om produktion og montage på stedet.  Fordelene er blandt andet betydeligt reducerede omkostninger til logistik og installation på stedet samt minimering af affaldsmængderne.

 

Vindbelastningsberegning

En af de afgørende egenskaber ved et tag er dets evne til at modstå miljøet der, hvor det er installeret. Det handler ikke kun om at beskytte bygningen mod regn, sne og temperaturændringer, men også mod vinden.

Afhængigt af bygningens placering og geometri kan vindbelastningerne på tagfladen være ekstremt høje og turbulente. Derfor er det vigtigt, at tagsystemet er sikret til at modstå disse kræfter.

Protans beregningsprogram for vindbelastning gør det muligt at konstruere et tag i overensstemmelse med de nyeste europæiske standarder (EN 1991-1-4) med brug af gennemprøvede befæstelseselementer af høj kvalitet.

Ved at kombinere valg af Protans unikke tagsystemer og befæstelsesmuligheder kan Protan optimere brugen af membraner og antallet af befæstelseselementer, der kræves til tagsystemet, samtidig med at man sikrer en teknisk overlegen løsning.

Beregning af vindbelastning

Bygninger skal ikke blot beskyttes imod regn, sne og temperaturudsving – også imod vinden.

Læs mere

ProKalk

ProKalk er et nøgleværktøj, der er udviklet og benyttes af Protan til at tilvejebringe den nødvendige dokumentation til tagentreprenøren og kunden i begyndelsen af et projekt. Det leverer nøjagtige projektspecifikationer og udgør også nøglen i forhold til at afgive nøjagtige tilbud.

Læs mere

ProPlan

ProPlan er tagplanlægningssoftware, som hurtigt identificerer den bedste tagløsning til dit projekt.

Læs mere