Vi leverer tag til de enorme lagre som verdens største online butik Amazon bygger i Polen. Der er to bestand i Wroclaw og et lager i Poznan.

Lager
Industrielle bygninger
Polen
Protan SE
315 000 m2
Bremer & Depenbrock

315.000 m2 med Protan SE beskytter værdierne på Amazons tre nye lagre i Polen. Hver bygning er på over 100.000 kvadratmeter og måler omkring 500 meter i længden og 200 meter i bredden. I alt svarer det til over 60 fodboldbaner!

Protan eksporterer produkter til 40 lande over hele verden, og vi er stolte over at kunne levere tagene til de gigantiske lagerbygninger, som verdens største onlinebutik Amazon skal leje i Polen. I oktober 2013 præsenteredes planerne om opførelse af de tre store logistikcentre, som Amazon skal leje, og i januar 2014 blev det meddelt, at Amazon har valgt Protans løsninger til tagene på alle tre bygninger.

Vi er meget stolte over denne kontrakt. Polen er et vigtigt marked for os, og med leverancer i denne størrelsesorden kommer tagene fra Protan i sandhed på verdenskortet. Både virksomheden i Norge og fabrikken i Polen har været involveret, udtaler Erik Øyno, koncernchef for Protan.

Amazons beslutning om at etablere et logistisk base i Polen begrundes med den korte afstand til de europæiske kunder. To af de nye logistikbygninger opføres i Wroclaw, som er den største by i det sydvestlige Polen. Det tredje center ligger i Poznan, omkring 240 km øst for Berlin.

Hvert af de tre logistikcentre, får omkring 2.000 medarbejdere og desuden op til 3.000 deltidsmedarbejdere i spidsbelastningsperioder. Udvidelsen af logistiknetværket skal gøre Amazon mere tilgængelig for kunder over hele Europa, inklusive Rusland og Ukraine.