Beregning af vindbelastning

Bygninger skal ikke blot beskyttes imod regn, sne og temperaturudsving – også imod vinden.

Vindens indvirkning på flade tage

En kritisk ydeevnekarakteristik for et tag er dets evne til at modstå det miljø, det installeres i. Afhængigt af bygningens placering og geometri kan de vindtryk, der arbejder på tagets overflade, være ekstremt høje og turbulente. Således er det vigtigt at sikre, at tagsystemet er i stand til at kunne modstå disse kræfter. Protans vindberegningskalkule gør det muligt at designe taget i overensstemmelse med de nyeste europæiske standarder (EN 1991-1-4) ved brug af højkvalitative, gennemprøvede og godkendte fastgøringsanordninger.

Negativt tryk

Vind skaber et negativt tryk over flade tage pga. forskellen mellem statisk og dynamisk tryk. Vind ved orkanstyrker kan skabe et negativt tryk på flere hundrede kg pr. m2 og er stærkest ved kanterne og i hjørnerne af tagets overflade. I turbulens udsættes tagstrukturen for et sug ovenfra, og yderligere er der ofte tryk indefra som resultat af lækager i bygningens væg- og tagstrukturer.

Beregning af vindbelastning

Ved at kombinere valget af Protans alsidige tagsystemer med de forskellige fastgøringsanordninger kan Protan både optimere membrananvendelsen og omfanget af fastgøringsanordninger til tagsystemet, mens den tekniske overlegenhed bevares.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har behov for flere oplysninger eller beregning af vindbelastning.