Ballasterede tage og Grønne tage

Tildækkede membraner i tagstrukturer kaldes overordnet ballasterede tage. Ballasten kan udgøres af betonplader, småsten eller jord som grundlag for et grønt tag.

Huvudbild - Ballasterede og grönne tage

Endnu bedre beskyttet

Med ballasterede tage er membranen beskyttet imod direkte belastning forårsaget af klima og temperaturudsving, rifter, punkteringer og øvrige mekaniske skader.

Både til nybyggeri og restaurering

Vores membraner til ballasterede tage, grønne tage og mostage er velegnede til både nybyggeri og restaureringsprojekter. De er kendetegnet af fremragende kvalitet og lang levetid.

Naturlige omgivelser

Ballasterede tage kan anvendes som et åbent område, et rekreativt område eller som taghave. Disse løsninger giver masser af frihed i forhold til æstetik, ligesom de bidrager til mere naturlige omgivelser igennem brug af småsten og planter og leverer forbedret akustik. Ballastens vægt kræver, at de bærende strukturer dimensioneres herefter.

Med ballasterede tage findes der flere forskellige valgmuligheder, når det drejer sig om at positionere membranen:

 

Protan leverer også membraner til flere forskellige typer grønne tage:

Protan Ballasterede Tage

Tildækkede vandtrykmembraner i tagstrukturer kaldes overordnet ballasterede tage. Ballastmaterialet kan udgøres af betonplader, småsten eller jord som grundlag for et plantetag.

Protan Grønne Tage

Grønne tage med tørv og græs er en ældgammel skandinavisk konstruktionsteknik, der går århundrede tilbage.

Protan Extensive Grønne Tage

Extensive grønne tage har et tynd lag jord eller vækstmediemåtter, som typisk beplantes med saftige og mosagtige arter.

Protan Intensive grønne tage

Intensive grønne tage har et tykt lag jord og kan lægges ud som en taghave med træer, buske og hække.

Protan Tørvetage

Protans tørvetagmembran installeres på trætag med tørv lagt direkte på den øverste del. Membranens modstandsdygtighed over for rødder kombineret med dens brandsikre egenskaber betyder, at der ikke er behov for at gøre brug af et drænlag i løsningen.