Protan Grønne Tage

Grønne tage med tørv og græs er en ældgammel skandinavisk konstruktionsteknik, der går århundrede tilbage.

Huvudbild - Protan Gröna tak

Gammel skandinavisk konstruktionsteknik

Grønne tage holder på vandet, ligesom de er kendetegnede af æstetiske og miljømæssige fordele. I princippet kan de bruges på en hvilken som helst taghældning men anbefales primært til hældninger på op til 30 grader. Den vandtætte membran er tildækket med beplantning.

Miljøvenlig

Brug af planter i sammensætningen af systemet betyder, at bygningen er køligere om sommeren og bedre isoleret om vinteren. Energiforbruget kan reduceres, og grønne tage hjælper med at dæmpe den voksende støj i byer, mens støv og partikler i luften indfanges. Planter på taget hjælper også med at reducere drivhuseffekten.

Taghaver betyder, at vi har flere rekreative områder og gør bedre brug af områderne i byerne, ligesom de udgør nye leveområder for fugle, insekter og dyr. Vandophobningen kan lette belastningen på drænsystemet i tætbebyggede områder under voldsomme regnvejr.

Flere typer

Der findes flere forskellige typer grønne tage:

Vidste du, at man i gamle dage benyttede birkebark til vandtætning under tørvetage?

Protan SE Titanium+

Dit nye ekstensive grønne tag får en solid membran, når det lægges med Protan Se Titanium+ - en rodbestandig PVC membran, der modstår varme.

Protan GG

Under parkeringsdæk og de moderne, miljøvenlige grønne tage, anbefaler rådgivere at anvende Protan GG, som effektivt klarer belasting og vandtryk

Protan Tørvetagsmembran

Tørvetag hygger og bryder med den urbane byggemasse -og anvender du Protan Tørvetagsmembran, får du samtidig et helt tæt og stabilt underlag.

Protan Omvendte Tagsystemer

Omvendte tage består af en isoleret ballasttagstruktur med membranen placeret under isoleringen.

Protan Dobbelte Tagdækningssystemer

Dobbeltløsninger har både isolering over og under membranen. Membranen leveres med ekstra beskyttelse imod temperaturer og mekanisk belastning fra begge sider.