Renovering av tage

Et tag liv er afhængig af flere faktorer. Vedligeholdelse og reparation er væsentlig for liv, såvel som kvaliteten af både produktet og udførelse.

Huvudbild - Rehabilitering af tage

Ny tag ovenpå det eksisterende

Taget levetid afhænger af flere faktorer, herunder er inspektion og vedligeholdelse væsentligt ud over kvaliteten af såvel produktet som den egentlige udførelse. Et godt vedligeholdt tag har betydeligt længere levetid end hvor vedligeholdelsen mangler. Den forventede levealder bør være mindst 25-30 år.

Special produkt til tagrenovering

Protan EX er vores specialprodukt til tagrenovering. Den er designet til det nordiske klima og kan modstå temperaturudsving i tagfladen på over 100 gr. C. Protan EX kan lægges ovenpå den eksisterende tagdækning og kan installeres i al slags vejr. Den leveres med et bredt udvalg af præfabrikerede detaljer til de mest almindelige løsninger. Vigtige detaljer om afløb, ventilationskasser, tagrender og murkroner sikrer tætheden optimalt. Tagrenoveringen kan kombineres med Protans designtag på skrå og buede overflader. Dette er et meget godt alternativ til listedækning såvel som til zinktage.

Forud for renovering

For at opnå et godt resultat ved tagrenoveringen, er det vigtigt, at alle elementer i tagkonstruktionen vurderes og om nødvendigt repareres. Der bør derfor foretages en inspektion af taget som afklarer følgende:

 • Opfylder dit nuværende tag krav til isoleringstykkelse?
• Er taget konstrueret til snelast?
• Er afvandingen af taget tilstrækkeligt ?
• Har taget et tilfredsstillende fald?
• Opfylder en eventuel tagterrasse nuværende brandkrav ?
• Kan taget efterses og vedligeholdes på en sikker måde?
• Kræver nogle af disse foranstaltninger ansøgning?

Varm luft svejsning

Protans tagduge og membraner svejses alene ved hjælp af varm luft, en brandsikker installations metode, der opfylder Finance Norges nye sikkerhedsforskrifter, som trådte i kraft fra 01/01/15.

 
Forskellige metoder til renovering af tage

Ballasterede tage uden yderligere isolering

Gammel småsten fjernes, merisolering

Merisolering på betonunderlag

Uden merisolering på betonunderlag

Vakuumtak med merisolering på betonunderlag