Om tagduge og membraner

Protan har leveret tagdækninger og membraner siden 1972 og kan dokumentere den lange levetid for dets produkter i det skandinaviske klima samt omfattende test på egne og eksterne laboratorier.

Høj kvalitet og lang levetid

Protan har leveret tagduge og membraner siden 1972 og kan dokumentere den lange levetid for dets produkter i det skandinaviske klima samt omfattende test på egne og eksterne laboratorier.

Tagdugens egenskaber, kvalitet og levetid dikteres af kvaliteten af råvarerne.

Alle råvarer, der anvendes af Protan, kommer fra leverandører, der er underlagt jævnlig inspektion, og alle indgående materialer testes, før de benyttes i produktionen.

Designet til det skandinaviske klima

Vores tagduge og membraner er meget fleksible og kan modstå alle slags ekstreme vejrforhold. De er blevet udviklet til det barske skandinaviske klima, således at der er blevet udvist særlig opmærksomhed i forhold til materialernes egenskaber ved lave temperaturer. Langvarige test påviser, at Protans tagduge og membraner stadig bevarer deres fordelagtige egenskaber og forbliver funktionelle mange år efter den forventede levetid – selv efter 30 år.

Komplet system

Vi har udviklet et komplet tagdækningssystem – fra undervisning af tagdækkere til montering samt inspektions- og vedligeholdelsesprogrammer efter montering med henblik på at sikre, at vores produkter og løsninger kan stå distancen.

Protans testlaboratorium

Vi udvikler og tester alle vores løsninger og produkter, ligesom vi inspicerer råvarer og produktionsprocesser på vores laboratorium i Drammen i Norge. Laboratoriet er blevet godkendt og har været underlagt gennemgang af Det Norske Veritas, der kræver af os, at vi følger strenge rutiner i forhold til test og dokumentation af råvarer og produkter.

Lang levetid

Holdbarhedstest påviser, at Protans tagdækninger og membraner bevarer deres fleksibilitet og stadig bør kunne holde efter 30 år.

Bekræftet holdbarhed

Sammen med SINTEF Building og Infrastructure har British Board of Agrément (BBA) evalueret tagets levetid ved at teste gamle tage fra Protan og fremført følgende erklæringer Protans Agrément Certificate (98/3459) på baggrund af resultaterne: "Accelererede vejrtest og driftsydeevne bekræfter, at der opnås tilfredsstillende fastholdelse af fysiske egenskaber. Al tilgængelig evidens peger på, at Protans mekanisk fikserede PVC-tagbeklædningsmembraner bør have en livetid på mindst 30 år."

Selvslukkende

Protans tagduge er fremstillet af selvslukkende PVC. Alle sammenføjninger udføres med varmluftssvejseapparater. Dette styrker tagets brandsikkerhed yderligere og er navnlig vigtig, hvis taget restaureres. Tagdugens lave vægt sikrer ligeledes minimal ophobning af råvareenergi på taget.

Klik HER for at se vores film om varmluftssvejsning.

Klik HER for at se vores film om afskalningstest.

Innovation og teknologi

Innovation og teknologi er vigtige parametre i forhold til at sikre verdens førende løsninger til vores kunder. Vi tilbyder derfor unikke, patenterede værktøjer med henblik på at sikre vores kunder optimalt tekniske og økonomiske løsninger. Klik HER for at få yderligere oplysninger om Protans unikke tekniske værktøjer ProPlan, ProKalk samt vores vindkalkulator

Vi bliver betroet beskyttelse af vigtige aktiver. Vores produkter, tjenesteydelser og teknologi skal således være mere end gode – de skal være de bedste i verden.

Skræddersyning 

Protan er pioner inden for skræddersyede tage. Tagoverflader kan præfabrikeres på vores fabrik i Nesbyen i overensstemmelse med de ønskede mål og derefter hurtigt monteres på byggepladsen. Det sikrer tætte tage – hurtigt og med et minimum af affald.

Miljø og bæredygtighed

Protan råder over kvalitets- og bæredygtighedssystemer i overensstemmelse med ISO 9001 og ISO 14001, og vores produkter er forsynet med miljøproduktdeklarationer. Dette bekræfter, at tagduge fra Protan:

  • har det lavest mulige kulstoffodspor
  • har det laveste energiforbrug under produktion
  • er fremstillet af REACH-godkendte råvarer
  • ikke lækker kemikalier til det omgivende miljø
  • er fri for udledninger
  • efterlader et minimum af affald på byggepladsen
  • har den lavest mulige vægt, hvilket reducerer miljøpåvirkningen under transport.

Produkter og produktion er underlagt tredjepartsinspektion af diverse akkrediterede testinstitutter fra lande, hvori Protan opererer, såsom Sintef Building og Infrastructure, BBA (British Board of Agreement), SITAC, FM (Factory Mutual) m.fl. Protan er aktiv tilhænger af forpligtelse til kemikaliesubstitution og anvender ikke emner, der er anført på SFT's observationsliste. Protan er også godkendt af svenske BASTA. Dette sikrer, at tagduge fra Protan er fremstillet af miljøvenlig PVC. Den samlede miljøpåvirkning fra Protans tagprodukter igennem hele løsningens levetid måles via tredjeparters godkendte miljødeklarationer. Sammenlignet med andre traditionelle produkter har tagdækning fra Protan:

  • 30 % mindre indvirkning på drivhuseffekten
  • 80 % mindre miljøpåvirkning under transport
  • 70 % mindre råvareenergi oplagret i taget

Vores mål er at reducere det samlede ressourceforbrug i værdikæden, og Protans tagduge opnår også BREEAM-point. Vi samarbejder også med RoofCollect om udvinding af gamle tagoverflader (www.roofcollect.com).